info@unijasprn.org.rs
018 513 589

Single Blog Title

This is a single blog caption

УЧИТЕЉИЦА ОПЕТ СА ЂАЦИМА

Учитељица В. П. из ОШ „Браћа Јерковић“ у Железнику, после недељу дана суспензије, вратила се данас својим ученицима. Како сазнајемо, родитељи ђака који су је „оптужили“ за насиље да њиховим дететом, због чега је В. П. била удаљена са посла и против ње покренут дисциплински поступак, повукли су пријаву.

Да подсетимо, на терет јој је стављено – насиље над учеником. После пријаве родитеља да је, наводно, повукла њихово дете за капуљачу и викала, по експресном поступку је „избачена“ из учионице. У дисциплинском поступку је требало да буде утврђено шта се догодило и да ли се уопште догодило?! Без потврђене кривице, само на основу приче десетогодишњег детета, жена са 30 година стажа, без мрље у каријери и генерацијама успешних ђака, стављена је на стуб срама.

У знак подршке суспендованој учитељици, њене колеге су прошлог четвртка одлучиле да не држе наставу. Просветна инспекција је упућена у школу, а док се не заврши дисциплински поступак, требало је да учитељица буде суспендована. Иако су се после једнодневне обуставе наставе вратили у школу, наставили су да пружају подршку суспендованој учитељици В. П.

Поред колектива школе, безрезервну подршку учитељици су пружили садашњи и бивши ђаци, али и родитељи.

– Ситуација у којој се нашла једна мирна, добра, стручна, савесна, вредна и апсолутно узорна колегиница, све нас је јако онеспокојила, повредила, а као људе и јако растужила – наводи се у писму подршке. – Чињеница да један вредан и честит радник, о чијем раду сведоче многи наши суграђани, буде, ми смо убеђени неосновано оптужена од стране родитеља, па јој се по том основу суспендују сва основна права на – рад, зараду, професионални мир, била је она кап која је прелила чашу перманентног унижавања и професије и професионалаца, који су своје професионално опредељење најчешће проналазили у љубави према послу учитеља и наставника „вајара“ који доприносе сазревању тих паметних и добрих младих људи.

Извор: Вечерње новости